Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Guangzhou

by Genko Genko

Simona Halep merge mai departe în turneul de la Guangzhou. Românca s-a calificat în sferturile de finală, după ce anterior s-a calificat în aceeași fază a competiției și Monica Niculescu.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Guangzhou (China), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, miercuri, după ce a învins-o pe unguroaica Timea Babos, cu 6-4, 6-0, în 66 de minute.

Halep, care va împlini 24 de ani pe 27 septembrie, a avut o evoluție oscilantă în primul set, în care nu a reușit să se desprindă decât la final, scrie Agerpres.

Românca a început cu un break, dar apoi și-a pierdut imediat serviciul și a fost condusă cu 2-1. Au urmat două ghemuri consecutive luate de constănțeancă (3-2), Babos a egalat la 3-3, dar Simona a reușit un nou break, iar apoi s-a desprins la 5-3. Adversara a încercat să rămână în set (5-4), dar Halep a încheiat manșa cu un ghem „alb” (6-4).

Setul secund a fost fără istoric pentru româncă, care nu a cedat niciun ghem (6-0).

În sferturi s-a calificat, miercuri, și Monica Niculescu, deținătoarea titlului, după 6-3, 6-2 cu suedeza Rebecca Peterson, urmând să joace contra belgiencei Yanina Wickmayer.

CITIȚI ȘI...