Inelul care poate detecta infectarea cu COVID-19, înainte de apariția simptomelor

by D M

Un inel inteligent, creat pentru a urmări temperatura purtătorului, ar putea detecta infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) înaintea apariției simptomatologiei specifice, sau chiar în lipsa acesteia.

Datele colectate de la persoanele care purtau inelul, produs de compania Oura, au dus la identificarea a persoanelor infectate cu noul coronavirus, chiar și în cazurile în care nu exista niciun fel de suspiciune, relatează The Independent.

Cercetătorii de la Universitatea din California au raportat că inelul inteligent a detectat simptome subtile la mai mult de trei sferturi dintre participanți, care au fost testați ulterior pozitiv pentru COVID-19.

„Speranța este că persoanele infectate cu COVID vor putea să se pregătească și să se izoleze mai devreme, să sune medicul mai devreme, să anunțe mai repede orice persoană cu care au fost în contact și să nu răspândească virusul”, a declarat cercetătoarea Ashley Mason.

Startupul finlandez Oura a donat 3.400 de inele inteligente pentru realizarea studiului, experții concentrându-se pe datele legate de temperatură de la 50 dintre participanții care au fost testați pozitiv.

Cercetarea, publicată în revista Scientific Reports, este prima parte a unui studiu observațional amplu, care va strânge date biometrice de la peste 65.000 de purtători de Oura din întreaga lume, care s-au oferit voluntari să participe, prin intermediul aplicației care contorizează datele obținute de accesoriul inteligent.

În România, prețul unui astfel de inel este de aproximativ 2.000 de lei, scrie stirileprotv.ro.

 

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu