Ministerul Sănătății anunță că începe vaccinarea împotriva COVID-19 a persoanelor cu vârsta 60+ și a celor cu comorbidități, dar nu oferă o dată concretă

by D M

Ministerul Sănătății anunță că Moldova intră în a doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19, care presupune imunizarea  persoanelor cu vârsta 60+ și a celor cu comorbidități. Instituția nu spune însă la ce dată exact va începe cea de-a doua etapă. Într-un comunicat de presă se menționează doar că Agenția Națională pentru Sănătate Publică a distribuit 14.400 doze de vaccin împotriva COVID-19 către instituțiile medico-sanitare publice din teritoriu, din lotul de 50.400 doze de AstraZeneca, donate de România. Restul vaccinurilor sunt securizate pentru administrarea celei de-a doua doze, persoanelor care s-au vaccinat cu prima doză.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi extinsă pentru următoarele grupuri țintă, incluse în a doua etapă de vaccinare, precum: adulții cu vârsta de peste 60 ani, a persoanelor cu comorbidități (grup cu risc sporit) și a persoanelor cu comorbidități pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit a formelor grave și decesului de vârsta 18-60 ani.

Concomitent, continuă vaccinarea lucrătorilor medicali din instituțiile medico-sanitare, inclusiv a personalului/beneficiarilor din cadrul Azilelor și Centrelor de Plasament temporar sau de lungă durată. Menționăm că, până la ora actuală, au fost vaccinate împotriva COVID-19, 38.643 persoane.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu

1 comment

fobiock 21 martie 2023 - 18:34

post cycle therapy nolvadex Patients whose CVT was provoked by a transient risk factor may be treated with vitamin K antagonists for 3 6 months, while patients with unprovoked CVT may continue vitamin K antagonist therapy for 6 12 months

Răspuns