Curtea de Conturi va sesiza Procuratura, după atacul cibernetic la care a fost supus

by D M
Distribuiti mai departe...

Curtea de Conturi (CCRM) va sesiza mâine Procuratura Generală (PG), în legătură cu atacul cibernetic la care a fost supusă astăzi. Angajații PG spun că au discutat cu reprezentanții CCRM, după informațiile apărute în presă la acest subiect. 

„PG a luat act din presă despre atacul cibernetic comis asupra site-ului oficial al CCRM și, după comunicarea cu responsabilii de la instituția respectivă, PG urmează a fi sesizată în conformitate cu legislația în vigoare”, se arată într-un comunicat al Procuraturii.

Potrivit art.259 din Codul penal, „accesul ilegal la informația computerizată” se pedepsește cu amendă în mărime de la 850 la 1350 unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la trei ani, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 4000 la 7000 unități convenționale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Conform art.270 din Codul de procedură penală, competența de a investiga această categorie de infracțiuni aparține Procuraturii, iar cu „cât mai operativ astfel de incidente vor fi raportate organelor de drept, cu atât mai mari vor fi șansele de a fi descoperite”, spun procurorii.

 

Amintim că pagina electronică oficială a CCRM a fost ținta unui atac cibernetic, fiind distruse toate bazele de date publice. Potrivit CCRM, este pentru prima oară când instituția supremă de audit se confruntă cu o asemenea situație. 

TV8.md


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.