Premierul României a cerut sprijinul SUA pentru Republica Moldova

by Genko Genko

Premierul român Victor Ponta a declarat miercuri că, în cadrul întrevederii cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, a cerut sprijinul SUA pentru Republica Molodova, care are nevoie de un acord cu FMI şi cu Comisia Europeană.

Ponta a precizat că s-au discutat mai puţin probleme de politică internă, principala preocupare a sa fiind cea legată de parteneriatul strategic dintre România şi SUA, dar şi de Republica Moldova.

„Am discutat despre ceea ce trebuie să discute şeful unui Guvern cu un ambasador al celui mai important partener al României, SUA, proiectele noastre starategice. Şi am discutat puţin şi despre Moldova pentru că având ieri şedinţa de Guvern comună şi adoptând acea decizie pe care o vom trimite în Parlament în cel mai scurt timp, privind un împrumut de 150 de milioane de euro, în acelaşi timp, însă, am primit şi o veste proastă, că acordul între Republica Moldova şi FMI încă nu se încheie”, a declarat Victor Ponta.

Acesta a mai spus că, în același timp, a primit și o „veste proastă”, în sensul că Acordul dintre Republica Moldova și FMI „încă” nu se încheie.

„Or, am cerut sprijinul SUA pentru că ei totuși au o voce mult mai puternică. Și la FMI, și pe plan internațional, iar eu am spus un lucru pe care cred că îl înțelege toată lumea. Sigur că sunt multe alte probleme în lume, Siria, refugiați, Ucraina, dar pentru noi cea mai importantă e Moldova și noi o să putem să-i ajutăm, dar nu singuri”, a mai spus Victor Ponta.

CITIȚI ȘI...