Penneta a câștigat US Open iar apoi și-a anunțat retragerea

by Genko Genko

Jucătoarea italiană de tenis Flavia Pennetta, cap de serie numărul 26, a câştigat turneul US Open, ultimul de Grand Slam al anului, sâmbătă, după ce a învins-o în finală pe compatrioata sa Roberta Vinci, cu 7-6 (4), 6-2, la arenele Flushing Meadows din New York.

Pennetta şi-a anunţat retragerea din activitate imediat după încheierea finalei. Italianca a mărturisit că luase decizia înainte turneului american.

Pennetta (33 ani), victorioasă în semifinale în faţa româncei Simona Halep, s-a impus într-o oră şi 33 de minute, ambele italience reuşind cele mai bune performanţe din carierele lor. Pentru Pennetta a fost a 49-a participare la un turneu de Mare Şlem.

Flavia (26 WTA), a doua italiancă învingătoare într-un turneu de Mare Şlem la simplu, după Francesca Schiavone (Roland Garros, 2010), o conduce acum pe Vinci (32 ani, 43 WTA) cu scorul de 6-4 la meciurile directe. Şi precedenta victorie a Flaviei a fost tot la US Open, în 2013, cu 6-4, 6-1, în sferturi.

Precedentele trei titluri la US Open fuseseră adjudecate de liderul mondial, americanca Serena Williams, învinsă în semifinale de Vinci şi care îşi adjudecase şi cele trei titluri de Mare Şlem din acest an, Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon.

În finală, Pennetta a demonstrat că este jucătoarea mai valoroasă, având procentaje mai bune la ambele servicii, mai multe lovituri direct câştigătoare (28-21) şi mai puţine erori neforţate (22-30).

Pennetta este a patra cea mai în vârstă jucătoare din era open care câştigă un titlu de Mare Şlem.

CITIȚI ȘI...