Motivul pentru care Putin va provoca haos și în Orientul Apropiat

by Genko Genko

Președintele rus Vladimir Putin va încerca să provoace panică și haos în Orientul Mijlociu, pentru a obţine o creștere a prețurilor la petrol, susține politicianul rus Garry Kasparov, într-un interviu cu FOX Business Network.

„Acum pe piață există foarte mult ţiţei și Putin știe că singura modalitate de a creşte prețurile este crearea panicii”, – a spus el.

În acest sens, opozantul rus și-a exprimat îngrijorarea cu privire la politica Kremlinului în Orientul Mijlociu.

„Sunt convins că el (Putin -n.r.) se va concentra pe provocarea de haos în Orientul Mijlociu. Tocmai am primit rapoarte că trupele ruse sunt expediate în Siria, că îşi creează o prezență militară acolo. Sunt convins că alianța dintre Rusia și Iran încearcă să preia controlul asupra regiunii”- a spus Kasparov.

El a comparat Rusia lui Putin cu Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece.

„Putin, spre deosebire de conducătorii Uniunii Sovietice, nu are atât de multe ţări prietene în jurul sau. A dispărut şi sistemul comunist care pare să fi fost o contrapondere lumii libere. Este mult mai slab, cel puțin în comparaţie cu URSS, dar e disperat. El are în posesie arme nucleare și, cel mai important, nu mai are în Occident o opoziție puternică”, – a declarat Garry Kasparov.

În opinia sa, Putin nu are de ales decât să-şi continue politica agresivă, pentru că trebuie să găsească noi scuze pentru poporul rus despre de ce se deteriorează situația din țară.

CITIȚI ȘI...