ULTIMA ORĂ| Jurnalistul de investigații olandez, împușcat săptămâna trecută, în plină stradă, a murit

by D M

Cunoscutul jurnalist de investigații olandez Peter R. De Vries a murit joi, după ce a fost împușcat săptămâna trecută pe o stradă aglomerată din Amsterdam, relatează Reuters citând presa locală.

Jurnalistul specializat în probleme de criminalistică fusese ţinta unor ameninţări cu moartea, el fiind grav rănit pe 7 iulie după ce s-a deschis focul asupra sa.

„Atacul contra lui Peter R.de Vries este şocant şi de neconceput, acesta este un atac împotriva unui jurnalist curajos şi în consecinţă un atac împotriva libertăţii presei, care este esenţială pentru democraţia noastră şi statul nostru de drept”, a declarat atunci premierul Mark Rutte.

Peter R.de Vries, 64 de ani, jurnalist şi prezentator de televiziune, era o personalitate cunoscută în Ţările de Jos pentru rolul său în mai multe anchete asupra infracţiunilor de criminalitate. El a apărut în mod regulat în calitate de purtător de cuvânt al victimelor sau în cercul apropiat al unor martori-cheie.

Peter R.de Vries a primit mai multe ameninţări cu moartea de-a lungul carierei sale. „El luptă pentru a rămâne în viaţă”, declara Femke Halsema, primăriţa Amsterdamului, în timpul unei conferinţe de presă în capitala olandeză.

Trei persoane au fost arestate – două într-o maşină pe o autostradă şi una la Amsterdam -, a anunţat Frank Paauw, şeful poliţiei din Amsterdam, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă.

Printre aceste persoane se află probabil presupusul atacator, a adăugat el, fără a oferi mai multe informaţii asupra arestărilor şi nici asupra unui eventual motiv al crimei.

Asupra lui Peter R.de Vries s-a tras pe o stradă din centrul Amsterdamului în jurul orelor 19:30 (17:30 GMT), în timp ce jurnalistul ieşea din studioul unui talk-show unde fusese invitat. Martori au auzit cinci focuri de armă şi au văzut că jurnalistul a fost rănit la cap, a informat televiziunea publică NOS.

sursa: hotnews.ro

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu

2 comments

baccaratcommunity 16 februarie 2023 - 06:08

Of course, your article is good enough, baccaratcommunity but I thought it would be much better to see professional photos and videos together. There are articles and photos on these topics on my homepage, so please visit and share your opinions.

Răspuns
xch usdt 23 martie 2023 - 03:32

The point of view of your article has taught me a lot, and I already know how to improve the paper on gate.oi, thank you.

Răspuns