(GRAFIC) Vară record în fotbal: Transferuri de 2,6 miliarde de euro în cele mai importante ligi europene

by Genko Genko

Echipele de fotbal din Anglia, Italia, Spania și Germania au cheltuit doar în această vară 2,676 de miliarde de euro pe noi jucători. Este un record absolut, iar prețurile par a fi pe un continuu trend ascendent.

Un studiu realizat de germanii de la Manager Magazin cu sprijinul Deloitte arată că în perioadele de transfer din vara ultimilor trei ani sumele achitate de echipele din Premier League (Anglia), Serie A (Italia), Primera Division (Spania) și Bundesliga (Germania) au crescut amețitor.

Astfel, dacă în perioada de transferuri din vara lui 2013, cluburile engleze din Premier League cheltuiau pe transferuri 768 de milioane de euro, în vara anului trecut suma totală a urcat la 1,045 miliarde, pentru ca în acest an să ajungă la 1,185 miliarde de euro. Aceste cifre demonstrează clar că fotbalul englez, cu investitori precum Roman Abramovici sau șeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan a lăsat mult în urmă restul campionatelor din Europa. Pentru comparație, în Serie A, al doilea mare campionat al cheltuielilor, transferurile au costat 395 de milioane de euro în vara lui 2013, 325 de milioane în 2014 și 551 de milioane în vara acestui an.

În perioada de transferuri din vara lui 2015, echipele din prima ligă spaniolă au cheltuit 545 de milioane de euro, iar cele din Bundesliga germană „doar” 395 de milioane. Calculul celor de la Manager Magazin arată că în vara lui 2013, echipele din cele patru mari campionate au cheltuit în total 1,828 de milioane de euro, iar în aceeași perioadă de transferuri din 2014 suma totală a urcat la 2,215 miliarde. Vara acestui an a marcat, fără doar și poate, un record absolut: 2,676 miliarde de euro.

fotbal

CITIȚI ȘI...