Banca Mondială va oferi Ucrainei 3 miliarde de dolari în 2014

by Genko Genko

Banca Mondială este gata să ofere Ucrainei 3 miliarde de dolari, pentru a susţine implementarea reformelor şi a proiectelor de infrastructură, anunţă instituţia într-un comunicat, pe pagina oficială de internet, relatează Unian.

„Grupul Băncii Mondiale a primit o cerere de asistență din partea Guvernului Ucrainei şi şi-a exprimat disponibilitatea să continue susţinerea pentru poporul ucrainean. Grupul Băncii Mondiale este dispus să susţină reformele şi să ofere Ucrainei până la 3 miliarde de dolari americani în anul 2014”, se arată în comunicat.

De asemena, preşedintele Grupului Băncii Mondiale Jim Yong Kim îşi exprimă speranţa că situaţia din Ucraina se va stabiliza cât mai curând. „Noi continuăm elaborarea proiectelor şi suntem gata să asistăm Guvernul în procesul de implementare a reformelor, atât de necesare pentru ca Ucraina să revină pe calea unei creşteri durabile”, anunţă Jim Yong Kim.

Menţionăm că Grupul Băncii Mondiale pune în aplicare în Ucraina un program de creditare de 3,7 miliarde de dolari, pentru finanţarea proiectelor din domeniul celor mai importante servicii publice, cum ar fi: alimentarea cu apă, canalizare, energie electrică și drumuri, precum și sprijin pentru sectorul privat.

CITIȚI ȘI...