(VIDEO) S-au stabilit cele 16 echipe calificate în optimile Europa League

by Genko Genko

S-a încheiat runda 16-imilor de finală ale UEFA Europa League. Marea surpriză a acestei faze a competiției a fost că doar una dintre echipele engleze a reușit să se califice mai departe.

Liverpool a fost eliminată de Beșiktaș, la penalty-uri, chiar pe terenul pe care, în urmă cu zece ani, câștiga UEFA Champions League, tot la lovituri de departajare, în fața lui AC Milan.

Tottenham, a pierdut cu 0:2 în fața Fiorentinei, după ce în tur se înregistrase un rezultat de egalitate, 1:1.

Doar Everton, care a trecut cu 7-2, la general, de Young Boys Berna, a mai salvat din onoarea Albionului, care suferă și în Champions League.

Campioana Sevilla a trecut mai departe, după ce a eliminat-o pe Borussia Monchengladbach și are șansa să devină prima echipă care câștigă în doi ani la rând UEL, din 2006-2007, când tot andaluzii au făcut asta pentru ultima oară.

Italia, cu cinci reprezentante în „optimi”, are cele mai multe echipe rămase în competiție, o performanță unică în istoria cupelor europene! Spania, Rusia și Ucraina, cu câte două, sunt următoarele în acest clasament. Anglia, Belgia, Turcia, Olanda și Germania au câte o echipă în faza următoare a UEFA Europa League.

Cele 16 echipe calificate în optimile de finală ale UEL sunt: Dinamo Moscova, Zenit St. Petersburg, Sevilla, Dinamo Kiev, Beșiktaș, Villarreal, Fiorentina, Ajax, Inter, Everton, Napoli, Dnepr, AC Torino, Wolfsburg, Club Brugge și AS Roma.

Tragerea la sorți pentru optimile de finală ale competiției va avea loc astăzi, cu începere de la 14:00.

CITIȚI ȘI...