Platforma DA solicită convocarea ședinței Parlamentului: „Este un dezmăț pe piața petrolieră”; Cer audierea raportului CC

by D M

Fracțiunea Platformei DA solicită convocarea ședinței Parlamentului pentru a examina situația de pe piața produselor petroliere.

Potrivit deputatului Alexandru Slusari, în România în ultima perioadă se atestă o micșorare substanțială a prețurilor la carburanți, pe când în Republica Moldova în ultimele șase luni prețul unui litru de benzină a crescut cu peste 5 lei. Potrivit deputatului acest lucru reprezintă un dezmăț din partea companiilor petroliere!.

În acest context, deputații Platformei DA solicită audierea în cadrul ședinței plenare a legislativului a raportului, care deocamdată este secret, al Consiliului Concurenței privind acordurile de cartel din partea companiilor petroliere în perioada 2019-2021, precum și a raportului ANRE referitor la elaborarea metodologiei de reglementare a formării și aplicării prețurilor maxime la produsele petroliere.

„Jecmănirea oamenilor și a agenților economici din partea petroliștilor trebuie să fie oprită”, a menționat deputatul Alexandru Slusari.

Jurnal.md

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu