Franţa cere test negativ la frontiere pentru cei nevaccinaţi. Nu toți călătorii sunt vizați

by D M

Un test de cel puţin 24 de ore anti-COVID-19 li se va cere la frontierele franceze călătorilor nevaccinaţi care vin din Spania şi din Portugalia, două ţări care se confruntă cu un nou val epidemic, a declarat joi secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clement Beaune, citat de AFP.

 

‘Celor nevaccinaţi, atunci când se întorc din Spania şi Portugalia, întrucât situaţia din aceste ţări este dificilă, li se va cere un test (pentru depistarea coronavirusului – n.r.) de cel puţin 24 de ore’, a indicat Clement Beaune, precizând că ‘măsura ar urma să intre în vigoare în acest weekend’, potrivit agerpres.ro.

În schimb, Franţa nu va impune carantină obligatorie pentru călătorii provenind din ţări europene, a adăugat el.

Până în prezent, persoanelor care reveneau din Spania şi Portugalia li se cerea la intrarea în Franţa un test PCR negativ făcut cu 72 de ore înainte sau un test antigen de 48 de ore.

Cele două ţări, importante destinaţii turistice estivale, se confruntă de câteva săptămâni cu o recrudescenţă a epidemiei de coronavirus din cauza variantei Delta, mult mai contagioasă.

La 8 iulie, Clement Beaune le-a recomandat francezilor ‘să evite Spania şi Portugalia’ din cauza creşterii semnificative a cazurilor de COVID-19 în cele două ţări.

Mesajul său a fost ulterior nuanţat de ministrul de externe, Jean-Yves Le Drian, care le-a cerut pur şi simplu francezilor să se vaccineze înainte de a traversa Munţii Pirinei.

Declaraţiile oficialilor francezi au suscitat îngrijorare şi dezaprobare în Spania, unde turismul contribuie cu până la 13% la PIB. Profesioniştii din turismul spaniol şi-au exprimat preocuparea miercuri din cauza ‘încetinirii’ rezervărilor după avertismentele transmise de Franţa şi Germania, care au inclus peninsula iberică în ‘zona de risc’.

 

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu