A rupt tăcerea după 23 de ani! O campioană olimpică acuză un înalt oficial de agresiune sexuală

by D M
Distribuiti mai departe...

Fosta campioană olimpică la yachting, grecoaica Sofia Bekatorou, a fost invitată la o întâlnire cu preşedintele Greciei, Katerina Sakellaropoulou, luni, după ce a acuzat un oficial al Federaţiei naţionale de profil (EIO) de abuzuri sexuale, incident care ar fi avut loc în 1998, scrie dpa.

Bekatorou a făcut publică acuzaţiile într-un videoclip postat duminică pe YouTube, imediat primind sprijin de la premierul Kyriakos Mitsotakis.

Grecoaica Sofia Bekatorou, campioană olimpică în 2004, acuză un oficial elen de abuzuri sexuale

Conform sursei, se spune că presupusul vinovat este vicepreşedintele EIO, Aristidis Adamopoulos. Acesta a negat acuzaţiile, dar şi-a dat demisia din poziţia deţinută în cadrul Federaţiei. De asemenea, el s-a pus la dispoziţia Comitetului olimpic elen, fiind şi mebru în acest organism.

Bekatorou – care a câştigat aurul la Jocurile Olimpice din 2004 de la Atena şi a fost portdrapelul Greciei la ceremonia de deschidere a JO 2016 de la Rio, a subliniat că această situaţie este departe de a fi doar despre ea.

 

„‘Experienţa mea personală nu este o problemă individuală care mă afectează doar pe mine”

”Experienţa mea personală nu este o problemă individuală care mă afectează doar pe mine. Face parte dintr-o problemă mult mai largă şi cronică în ceea ce priveşte abuzul de putere în general, dar vizează în special actuala conducere a EIO”, a spus aceasta într-o postare pe contul său de Facebook.

Reacţia Federaţiei naţionale, care s-a mulţumit să afirme doar că a fost ”un incident neplăcut”, a provocat o ”furtună” pe reţelele de socializare. Duminică, Fundaţia Stavros Niarchos a suspendat subvenţia acordată EIO pentru programul privind antrenamentele sportivilor cu dizabilităţi.

Cazul se află acum în atenţia Parchetului grec.

Digisport.ro


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.