Încearcă să țină frâiele puterii? Pe ultima sută de metri, miniștrii lui Dodon ar numi în funcții diferiți conducători de instituții

by D M

Miniștrii lui Dodon ar încerca să numească în funcții diferiți conducători de instituții. O spune Sergiu Litvinenco, într-o postare pe Facebook în care face trimitere la unele informații pe care le primește.

”Primesc tot mai multă informație cu privire la încercările disperate a miniștrilor lui Dodon de a numi în funcții pe ultima sută de metri diferiți conducători de instituții. Se întâmplă la Ministerul Sănătății, la Ministerul de Interne, la Ministerul Educației, la Ministerul Agriculturii”, scrie Litvinenco.

Politicianul pune la îndoială legalitatea acțiunilor, în cazul în care acestea au loc și face trimitere la hotărârea Curții Constituționale nr.7 din martie 2021 referitoare la atribuțiile Guvernului interimar.

”În primul rând, am mari dubii că aceste proceduri sunt legale, mai ales având în vedere considerentele de principiu ale hotărârii Curții Constituționale nr.7 din martie 2021 referitoare la atribuțiile Guvernului interimar. Imediat după învestirea noului Guvern, toate aceste numiri (dacă vor avea loc) vor fi analizate și – sunt aproape sigur – vor fi anulate. Îi rog pe funcționarii publici din ministere (care-s membri în comisiile de concurs) să refuze îndeplinirea indicațiilor ilegale ale miniștrilor lui Dodon – legea le permite asta și îi protejează. M-aș adresa și miniștrilor care fac prostii chiar și în ultimele zile de aflare în funcții, însă nu cred că are rost. Cu ei va trebui să discute procurorii….”, conchide Litvinenco.

 

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu