Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu primarul de Iași Mihai Chirica. Despre ce au discutat cei doi

by D M
Distribuiti mai departe...

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah s-a întâlnit cu primarul municipiului Iași, România, Mihai Chirica. Despre întrevedere a anunțat irina Vlah într-o postare pe Facebook. Potrivit bașcanului, principalul subiect al discuțiilro l-a constituit schimbul de experiență în atragerea investițiilor în industrializarea economiei și dezvoltarea sectorului IT, precum și pe elaborarea și implementarea proiectelor cu finanțare din fondurile Uniunii Europene.

 

„Ne impresionează evoluția industriei și dezvoltarea sectorului IT în Iași. Azi Iași este un oraș modern și o platformă, pe care se elaborează și se produc tehnologiile zilei de mâine. Vrem să învățăm de la Dvs să convingem companiile industriale mari să investească în viitorul nostru. Vrem să învățăm de la Dvs să creăm, la noi acasă, oportunutăți economice și financiare pentru tinerii noștri. De asemenea, vrem să învățăm să elaborăm proiecte, care pot obține finanțare europeană – și Dvs aveți aceaste experiențe. Pentru a crea o economie modernă avem nevoie de specialiști calificați, de asta investim în educație, inclusiv în cea profesionistă. Vă mulțumim pentru deschiderea de a ne ajuta”, a menționat Irina Vlah în cadrul discuției.

Totodată, aceasta l-a invitat primarul municipului Iași Mihai Chirica să viziteze Autonomia și să participe la forumul Invest Găgăuzia 2021.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.