Pierderi de 50 de miliarde de $ pentru Tesla

by D M
Distribuiti mai departe...

  • Valoarea de piață a companiei Tesla a scăzut cu 50 de miliarde de dolari
  • Elon Musk a promis batarii mai ieftine, care să scadă drastic costurile unei mașini până la 25.000 de dolari
  • Acestea vor fi disponibile abia peste 3 ani, iar investitorii nu au fost mulțumiți

Investitorii nu au fost mulțumiți de noul anunț al lui Elon Musk, care a promit baterii ieftine pentru mașinile electrice, însă disponibile abia peste 3 ani, relatează Reuters.

Cu noile baterii, prețurile unei mașini complet autonome va ajunge la 25.000 de dolari.

„Nimic din ceea ce a discutat Musk despre baterii nu este o certitudine. Nu e nimic palpabil”, a declarat analistul Craig Irwin.

Investitorii au așteptat două anunțuri majore de la Elon Musk: dezvoltarea unei baterii care să reziste 10 ani sau mai mult și un cost scăzut per total pentru un automobil, care să fie sub prețul unei mașini cu combustibil.

Elon Musk nu a oferit niciuna dintre cele două variante, însă a primis că în câțiva ani, cu ajutorul noii tehnologii, va fi posibilă livrarea unei mașini accesibile.

Tesla a anunțat totuși noul Model S Plaid, un super-sport cu trei motoare și 1100 de cai putere, care poate atinge 320 de Km/h și are o autonomie de peste 800 de kilometri. Prețul său este însă de 140 de mii de dolari.

Elon Musk și-a ținut prezentarea pe o scenă amenajată în fața unei parcări cu 240 de mașini Model 3, în care s-au aflat deținătorii de acțiuni ai companiei Tesla.

Valoarea de piață a companiei a scăzut cu 20 de miliarde de dolari, la doar două ore după prezentarea lui Musk, scrie Alephnews.ro.

 

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.