OPINIE| Un nou Guvern poate fi votat fără deputații lui Șor. Iată în ce mod

by D M
Distribuiti mai departe...

Votarea unui guvern cu mandat deplin, fără participarea la acest proces a deputaților lui Ilan Șor, este posibilă. O spune Ilian Cașu, unul dintre liderii Partidului Politic „Partidul Nostru”. El a punctat câteva modalități prin care la modul real poate fi învestit un nou executiv, votat de actualul Parlament, fără implicarea deputaților Partidului „ȘOR”.

„Să spunem așa, ca să fie un guvern fără Șor, ăștia îl votează la 4:00 dimineața, atunci când Marina Tauber și toată echipa ei doarme. Asta ar fi o variantă. 2. Cheamă serviciul de pază al Parlamentului și blochează căile de acces în sala de ședințe. Altă variantă: să spunem că-i închide pe Tauber, Apostolova, Sergiu Sîrbu, Ivanov și Vremea în cantina Parlamentului. Să spunem că ăștia reușesc să intre în sala Parlamentului, dar conform practicii Furculiță-Gațcan cineva-i ține de mână și ăștia nu votează atunci când se produce guvernul fără Șor în cadrul acestui Parlament”, a spus politicianul ironizîndu-i evident pe politicienii care declară că actualul parlament poate crea un nou Cabinet de Miniștri fără ca acesta să fie votat și de deputații lui Ilan Șor.

Am făcut acest exercițiu, dar am ignorat elementul legal. Este limbede și pentru copiii de la grădiniță că acest lucru nu este posibil. Deci, concluzia pentru toată lumea care judecă în țara asta este că acest parlament, numit de popor „bordel politic”, un parlament compromis, unde se vând și se cumpără ca harbușii la piață deputații, un parlament care constituie cea mai mare amenințare la securitatea statului RM nu poate produce un guvern fără Șor. Soluția este doar anticipate – un test democratic pe care fiecare partid trebuie să-l treacă, votul cetățenilor”, a mai spus Ilian Cașu în cadrul unei emisiuni săptămânale, realizată împreună cu colegul său Dumitru Ciubașenco.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.