(VIDEO) Eurovision 2015: Cele mai controversate momente din istorie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Eurovision a ajuns la cea de-a 60-a ediţie, iar sâmbăta seară urmează emoţii pentru reprezentanţii a 27 de ţări, printre care şi România.

Cu aceasta ocazie, The Independent a selectat câteva momente controversate din istoria concursului.

Citeşte şi: Organizatorii Eurovision au luat o decizie incredibilă în cazul Rusiei: E prima dată în istorie

Ping Pong, Israel (2000)

Israel şi Siria se aflau în război în timpul ediţiei din 2000, iar formaţia Ping Pong s-a hotărât să aducă pe scena concursului steaguri siriene, ca o ofertă de pace. Politicienii israelieni au cerut ca trupa să fie interzisă la concurs pe motiv că nu reprezintă valorile naţionale. Acest lucru nu s-a întâmplat, aşa că Ping Pong a trebuit să îşi acopere cheltuielile.
[youtube link=”https://youtu.be/oIX0Hp5K3Z0″ width=”590″ height=”315″]

Conchita Wurst, Austria (2014)

Conchita Wurst, care a câştigat concursul anul trecut, a făcut mare vâlvă la nivel internaţional. Eurovisionul ajungând să fie catalogat de către oficiali ruşi drept o „paradă gay la nivel european”.
[youtube link=”https://youtu.be/QRUIava4WRM” width=”590″ height=”315″]
Citeşte şi: (FOTO și VIDEO) Semafoare cu tematică gay în Viena, cu ocazia Eurovision 2015; Iată cum arată

Stephane şi 3G, Georgia (2009)

Melodia „We Don’t Wanna Put In” a fost catalogată ca un atac la adresa lui Putin, iar Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union-EBU) a catalogat mesajul ca fiind „prea politic” şi a cerut Georgiei să schimbe versurile sau să participe cu o altă melodie. Reprezentanţii Georgiei au refuzat şi s-au retras din competiţie.

Paul Oscar, Islanda (1997)

Acest cântăreţ gay a stârnit indignare când a interpretat „My Final Dance”, susţinut de patru femei îmbrăcate în latex care se mişcau provocator pe o canapea albă din piele.
[youtube link=”https://youtu.be/b9-Ld4bojTM” width=”590″ height=”315″]
Citeşte şi: (VIDEO) Eurovision 2015: Moldova nu s-a calificat în finală; Ce ţări au rămas în concurs după prima semifinală

Dana International, Israel (1998)

Conchita a creat nebunie la nivel internaţional, dar Dana International a fost prima persoană transgender care a participat la Eurovision. Ea a provocat mare scandal în Israel, ultra-ortodocsşi ieşind pe străzi pentru a protesta, unii transmiţând chiar ameninţări cu moartea.
[youtube link=”https://youtu.be/TuVc36TzSeI” width=”590″ height=”315″]
Daniel Diges, Spania (2010)

În timp ce Daniel Diges cânta liniştit pe scena Eurovision, cascadorul catalan Jimmy Jump a intrat pe scenă încercând să facă şi el parte din spectacol. Diges şi-a continuat numărul, dar cascadorul a ajuns la poliţie. Întregul incident a pus sub semn de întrebare securitatea acestui concurs.
[youtube link=”https://youtu.be/_Unb161ZI-s” width=”590″ height=”315″]
Citeşte şi: (VIDEO) EUROVISION 2015: Cele 10 țări calificate după a doua semifinală

Donatan şi Cleo, Polonia (2014)

În 2014, Polonia a revenit în concurs după o pauză de doi ani, dar reprezentantele ţării au fost acuzate de unele voci că ar fi fost îmbrăcate cam vulgar. Soprana Laura Wright a vorbit despre ele ca fiind „uşor porno”.
[youtube link=”https://youtu.be/VJ920cN2HmA” width=”590″ height=”315″]
Teapacks, Israel (2007)

Israelul a fost din nou în centrul atenţiei pentru melodia „Push the Button” interpretată de Teapacks, care includea versuri despre „conducători nebuni” şi o „lume plina de teroare”. Unii au speculat că piesa reflecta teama israelienilor despre un război nuclear cu Iranul, dar şefii Eurovision au dat undă verde piesei.
[youtube link=”https://youtu.be/424dX16SObQ” width=”590″ height=”315″]
Finala Eurovision 2015 va avea loc pe scena Wiener Stadhalle din capitala Austriei, Viena.
Ţările care se vor duela în versuri sâmbătă seară sunt Slovenia, Franţa, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania şi Italia.

România este reprezentată anul acesta de băieţii de la Voltaj. Reprezentantul Republicii Moldova nu a reuşit să se califice în finala concursului.

Citeşte şi: Patriarhul Kiril se opune organizării Eurovision la Moscova


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...