(VIDEO) EME Parkleitsystem prezintă proiectul parcărilor cu plată: Vor plăti chișinăuenii parcările de lângă propriile locuințe?

(VIDEO) EME Parkleitsystem prezintă proiectul parcărilor cu plată: Vor plăti chișinăuenii parcările de lângă propriile locuințe?

Compania EME Parkleitsystem, responsabilă de realizarea parcărilor cu plată în Chișinău este dispusă să investească 4 milioane de euro pentru 2.500 de locuri de parcare funcționale, menționează reprezentanții acesteia în cadrul prezentării proiectului.

„Noi toți suntem în așteptarea unui regulament municipal, deoarece acesta va permite cetățenilor să solicite permisul gratuit de parcare, dealtfel vor trebui să plătească și locurile din apropierea curților sau blocurilor unde locuiesc. Cei care tergiversează elaborarea acestui document, de fapt, nu permit oamenilor să solicite locuri de parcare gratuite”, menționează Zsigmond Bodnar în cadrul conferinței.

Acesta mai precizează că în cadrul proiectului vor fi două modalități de achitare: prin tichete și prin intermediul telefonului mobil. Suprataxa va fi de 10 – 15 ori mai mare decât costul locului, care trebuia achitat.

Tichetul de parcare va conține un cod unic, de aceea falsificarea acestuia va presupune o penalitate foarte mare. Prin tichete, clienții vor taxa pentru o oră sau două, dar prin telefon, clientul va putea achita exact cât timp a stat în parcare.

Citește și: Petiție online: Un grup de locuitori ai Chișinăului cer anularea proiectului parcărilor cu plată

„În proiect este inclusă blocarea și evacuarea roților, dar vom realiza acest serviciu, când ne va permite guvernarea Republicii Moldova. Decizia de blocare se ia de operatorul de parcări în baza regulamentului. Aceasta va viza automobilele cu numere străine sau cele care anterior nu și-au achitat suprataxa”, mai precizează Zsigmond Bodnar.

Amintim că contractul dintre Primăria municipiului Chișinău și compania EME Parkleitsystem care a câștigat la licitația pentru amenajarea parcărilor cu plată în capitală a stârnit controverse în rândurile consilierilor municipali, dar și a societății civile.

Anterior reprezentatul companiei EME Parkleitsystem a susținut o conferință de presă în care a răspuns acuzațiilor aduse la adresa companiei.

Citește și: Compania care va amenaja parcările cu plată a atacat în instanță Consiliul Municipal Chișinău

Consiliul Municipal Chișinău a fost atacat în instanță de către EME Parkleitsystem GmBH, pentru că nu ar fi semnat Regulamentul privind parcările cu plată. Totodată, Centrul Național Anticorupție a pornit o cauză penală pe numele companiei responsabile de amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău.

0