(VIDEO) Coreea de Nord a prezentat simularea unui atac cu rechete împotriva unui oraș american

(VIDEO) Coreea de Nord a prezentat simularea unui atac cu rechete împotriva unui oraș american

Televiziunea de stat a Coreei de Nord a difuzat duminică o înregistrare video în care este prezentată simularea unui atac cu rachete împotriva unui oraș american.

Materialul de propagandă a fost difuzat în cadrul festivităților desfășurate cu ocazia împlinirii a 105 ani de la nașterea fondatorului

Conform imaginilor, ceea ce pare a fi o rachetă balistică cu rază intermediară de acțiune este lansată de Coreea de Nord, aceasta traversează Oceanul Pacific și lovește un oraș neidentificat din SUA.

În final, imagini cu un drapel american în flăcări sunt suprapuse peste cele ale unui cimitir.

Înregistrarea video a fost difuzată duminică pe un ecran gigant într-o sală imensă de spectacole din Phenian, sub acompaniamentul unui cor al armatei, în plină escaladare a tensiunilor în Peninsula Coreea. Corul interpretează un cântec în onoarea unităților de artilerie Hwasong, responsabile pentru cele mai multe dintre recentele lansări de rachete cu rază scurtă și medie de acțiune. Cântecul include versurile: „Mândrele noastre rachete Hwasong explodează” și rachetele „zboară cu viteza fulgerului pentru a sfida imperialismul”.

0