(VIDEO) Cel mai mare mister din Univers, descifrat de oamenii de știință

by Genko Genko

În aprilie 2013, vânătoarea celui mai dorit lucru din Univers a luat o întorsătură neaşteptată odată cu rezultatele obţinute de detectorul de materie întunecată. Deși incomplete, aceste date ar putea duce la ceva extraordinar, ceva ce pur și simplu ar rescrie legile fizicii.

Un savant american susţine că există un alt Univers, o „oglindă” a lumii noastre, ascuns de misterioasa „materie neagră” din spaţiu, scrie jurnalul.ro.

„Acolo ar putea fi o lume diferită, unde se petrec lucruri interesante. Natura este mult mai bogată decât credem noi”, a declarat James Bullock, de la Universitatea din California.

Astfel, ar putea exista o altă galaxie Calea Lactee, care înconjoară „ca un nor întunecat” galaxia noastră.

„Ar fi ceva uimitor, ca descoperirea unui nou continent. Va deschide o uşă către o lume complet nouă”, a spus fizicianul Pauline Gagnon de la CERN.

Existenţa acestui „Univers-oglindă” ar explica de ce savanţii nu au putut observa această materie până acum. Potrivit specialiştilor, peste 80% din materie este „întunecată”. Aceasta nu interacţionează cu materia obişnuită, însă o influenţează prin forţa gravitaţională şi poate fi detectată pentru că nu reflectă lumina.

CITIȚI ȘI...