Președintele raionului Ungheni a părăsit PLDM

by Genko Genko

Președintele raionului Ungheni Iurie Toma a părăsit joi Partidul Liberal Democrat, el motivându-și decizia prin faptul că este „nemulțumit” de acțiunile din ultima perioadă ale formațiunii din care a făcut parte.

Potrivit lui Toma, decizia sa nu are legătură cu părăsirea partidului de către Iurie Leancă, „iar la baza ei stau mai multe evenimente, procese şi fenomene negative, care au pătat din belşug formaţiunea PLDM, inclusiv la noi în raion, au întunecat minţile unora şi au început să erodeze realizările încă fragile, obţinute cu atâta muncă şi eforturi”.

Toma s-a arătat nemulțumit și de decizia din 14 martie curent, când a fost înlocuit prin votul membrilor partidului din funcția de președinte al organizației teritoriale PLDM Ungheni.

„Ultimul timp, în sânul PLDM atât la nivel naţional, cât şi raional s-au produs multe schimbări. Evenimentele din ultimele două luni, care a avut loc în PLDM, în special după data de 14 martie anul curent în organizaţia teritorială a PLDM Ungheni, m-au impus să iau o decizie foarte importantă”, a declarat Iurie Toma.

Totodată, acesta a anunțat că va candida la funcția de primar al orașului Ungheni în cadrul alegerilor din 14 iunie.

Iurie Toma deține funcția de președinte al raionului Ungheni din 2011 și a fost președinte al organizației teritoriale a formațiunii începând cu anul 2009.

CITIȚI ȘI...