Peste 60% dintre femei se simt complexate. Vezi care sunt motivele

Peste 60% dintre femei se simt complexate. Vezi care sunt motivele

Complexele sunt stări emoționale care deriva dintr-o autoevaluare drastica a calităților/defectelor și a realizărilor prin compararea cu ale celor din jur. De cele mai multe ori, în urma acestei evaluări cele mai multe persoane se simt frustrate, tensionate și intra în depresie. Reacția firească ulterioară este, așa cum era de așteptat, închiderea în sine și izolarea de ceilalți.

Concluzia unor studii recent realizate demonstrează faptul ca femeile sunt mai complexate comparativ cu bărbații, iar acestea vizează situația materiala, sociala, cariera și aspectul fizic, scrie Agerpres.

În cele ce urmează vom aminti care sunt cauzele principale ale apariției complexelor:

Aspectul fizic

Peste 85% dintre respondentele studiului au afirmat ca sunt continuu preocupate de aspectul lor fizic. Printre problemele care reprezintă pentru ele un motiv de îngrijorare sunt:

—estetica dentara: aceasta reprezinta o problema reala pentru cele care nu au avut niciodată dinții drepți, albi sau au dinți lipsa. Femeile se simt complexate atunci când vorbesc, când zâmbesc, când rad.

—greutatea: kilogramele în plus sunt un real motiv de frustrare pentru femei. Pentru a reuși să scape de ele, fiecare trebuie să facă mai mult sport, sa fie mai atenta la alimentație și să încerce pe cât posibil să evite să mănânce după ora 18:00.

—celulita: chiar și cele care nu au probleme cu greutatea au celulită, iar aceasta este un alt motiv de îngrijorare pentru femei. Celulita necesita o atenție specială, întrucât aspectul pielii poate fi îmbunătățit cu ajutorul cremelor, a masajelor și a împachetărilor care se fac în saloanele de frumusețe.

Situația materială

Aceasta este extrem de importantă pentru femei. Potrivit studiului, cele care câștigă mai puțin se simt foarte complexate, întrucât nu își pot satisface toate dorințele.

Cariera

Femeile care au trecut de 25 de ani se îngrijorează din ce în ce mai mult cu privire la cariera lor, mai ales dacă pana la aceasta vârstă nu au avut niciodată un job stabil, ci au schimbat foarte multe locuri de munca. De asemenea, încep sa apară frustrările din cauza ca trebuie sa o ia mereu de la început, pe poziții de juniori, iar beneficiile nu sunt deloc satisfăcătoare. Se pare ca femeile care lucrează în firme mici se simt mai complexate decât cele care au joburi în multinaționale.

Relațiile eșuate

Femeile care au trecut de 27 de ani și care au avut mai multe relații, precum și cele divorțate sunt extrem de complexate din cauza faptului că nu au reușit să își găsească perechea. Starea lor depresivă este accentuată de rețelele de socializare unde ele vad prietene și cunoștințe căsătorite sau care așteaptă nașterea unui nou membru al familiei. Ele trec foarte greu peste urmele lăsate de foștii parteneri și se simt complexate, crezând că problemele sunt numai la ele.

0