Indivizii suspectați că au pus la cale omorul oligarhului Plahotniuc rămân după gratii

Indivizii suspectați că au pus la cale omorul oligarhului Plahotniuc rămân după gratii

Indivizii reținuți de Procuratura Pentru Combaterea Criminalități Organizate și Cauze Speciale vor sta în continuare după gratii. Este decizia luată de magistrații de la Curtea de Apel după ce avocații învinuiților au cerut eliberarea lor.

Procurorii consideră că menținerea în arest a indivizilor este necesară întrucât dosarul este la faza incipientă de examinare iar, fiind în libertate, învinuiții ar putea distruge probe ori ar putea să-și ajute complicii.

Menționăm că 8 indivizi au fost reținuți în Republica Moldova iar alți 9 – în Ucraina, fiind învinuiți de faptul că au pus la cale omorul oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Acuzatorii de stat spun că inițial a fost transmisă suma de 100 de mii de dolari grupării din Ucraina, urmând ca să le mai fie transmiși alți 100 de mii de dolari la finalizarea operațiunii. În caz că reușeau să-și ducă intențiile până la capăt, ei aveau să primească și un anumit bonus. Despre ce este vorba, procurorii nu au precizat. Totodată, nu se știe deocamdată câți bani urmau să primească învinuiții din Moldova.

Procurorii tac și în privința comanditarilor. Au menționat că sunt doi la număr, unul dintre care trăiește în Moscova.

0