(VIDEO) Liderul PSD, Liviu Dragnea, proprietar şi concesionar a aproape 200 de terenuri şi imobile din sudul României

by Genko Genko

Tel Drum, o firmă cu acționari secreți legată de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este unul dintre cei mai importanți proprietari și concesionari de terenuri și imobile din sudul României. RISE Project a consultat documente din arhivele cadastrale, a inventariat proprietățile companiei și a reconstituit traseul acestora de la stat până în portofoliul firmei private deținute prin acțiuni la purtător.

Astfel, RISE Project a identificat alte 35 de imobile deținute de corporația Tel Drum în județului Teleorman. O parte din ele provin din patrimoniul Societății Agricole Zooveg Lița și Agromec SA, două firme de stat care se ocupau de agricultură. Acum sunt falimentate și lichidate. Noile proprietăți descoperite se adaugă la cele 186 identificate anterior. Până acum s-au adunat 856 de hectare deținute de membrii grupării Dragnea.

Potrivit investigaţiei jurnalistice, personaje cheie și firme apropiate liderului PSD au acaparat în decursul ultimilor 20 de ani proprietăți care în trecut au aparținut statului. Principalul beneficiar este firma Tel Drum.

Terenurile unor foste ferme de stat, spații comerciale, clădiri industriale, clădiri de birouri și o casă de protocol sunt doar câteva din cele aproape 200 de proprietăți deținute de Tel Drum și de alte trei firme conectate la mezinul familiei Dragnea.

Întreaga investigaţie o puteţi vedea AICI.

CITIȚI ȘI...