Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat noi reguli anticorupție

by Genko Genko

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a adoptat astăzi noi reguli de conduită pentru a consolida transparența și integritatea membrilor săi. Deputații europeni au recurs la acest lucru după suspiciunile de corupție în adresa fostului președinte al APCE, spaniolul Pedro Agramunt, comunică France Presse, citat de de Agerpres.

Documentul care introduce un nou cod de conduită pentru membrii APCE a fost aprobat cu o majoritate simplă de 82 de voturi pentru, niciun vot împotrivă și o abținere.

Noile reguli ar trebui să protejez’ APCE de ,,orice comportament coruptibil” în interiorul său și prevede că aleșii vor fi obligați să publice pe site-ul instituției lista cadourilor pe care le primesc. Noile reguli stabilesc și cadrul raporturilor pe care deputații APCE le pot avea cu reprezentanții grupurilor de interese.

Comisia de reglementare internă a APCE va fi abilitată să supravegheze respectarea regulilor de conduită și va putea adopta sancțiun. În caz de încălcare a regulilor de către un membru APCE, comisia va putea informa autoritățile judiciare naționale

CITIȚI ȘI...