(VIDEO) CM 2014: Argentina, în semifinalele Cupei Mondiale

by Genko Genko

După Brazilia și Germania a venit și timpul Argentinei să se califice în semifinalele Campionatului Mondial de fotbal, în urma victoriei „pumelor” din sferturi, în confruntarea cu Belgia.

Meciul dintre Argentina și Belgia a semănat izbitor de mult cu confruntarea de ieri, dintre Germania și Franța. Favoriții meciului au deschis rapid scorul, în minutul 8, prin Gonzalo Higuain, după care s-au retras lăsând inițiativa belgienilor.

Echipa lui Mark Wilmots, care e mai degrabă una reactivă, cu greu a putut străpunge zidul defensiv al argentinienilor, care s-au apărat exact, portarul Romero nefiind pus în real pericol nici măcar o dată până la finalul partidei.

Belgia a forțat mai mult pe finalul meciului, dar nu a avut decât două șuturi pe poartă pe tot parcursul partidei, mult prea puțin pentru a putea egala și reveni în joc, în condițiile în care în partida cu SUA, din optimi, „Dracii Roșii” au tras de 27 de ori pe poarta lui Tim Howard.

Scor final 1:0, iar Argentina ajunge pentru prima dată din 1990 într-o semifinală Mondială. Elevii lui Alejandro Sabella își așteaptă adversarul din penultimul act, care se va stabili în urma ultimului sfert de finală, cel dintre Olanda și Costa Rica.

CITIȚI ȘI...