(VIDEO) China a început să trateze dependența de Internet în rândul adolescenților

by Genko Genko

În China, dependența de Internet a fost declarată drept boală clinică, încă din 2008. Cu 4 ani mai devreme, Tao Hongkai, un profesor chinez, afirma că dependența de internet și de viața virtuală este asemănătoare cu dependența de opium sau heroină, doar că este de tip electronic, relatează The New York Times.

“Efectele jocurilor online violente sunt asemănătoare cu influenţa opiumului. Aceste jocuri sunt un fel de narcotice spirituale. Dacă îşi câştigi existenţa ca jucător profesionist online e ca şi cum ai fi un traficant de droguri. Acest stil de viaţă nu poate decât să îţi facă rău şi să îi rănească şi pe ceilalţi”, a declarat Tao Hongkai.

Printre metodele de tratament, folosite de medicii chinezi, se numără combinaţii periculoase de medicamente, antrenamente militare dure, şocuri electrice şi acupunctură.

Se pare că și părinții adolescenților supuși acestor tratamente susțin că dependența de Internet trebuie tratată prin metode medicale, asistând chiar la sesiunile de terapie ale odraslelor lor.

CITIȚI ȘI...