Un campionat mondial dedicat bărbilor și mustăților va avea loc sâmbătă în Austria

by Genko Genko

A 12-a ediție a Campionatului Mondial al Bărbilor și Mustăților, organizat o dată la doi ani, se va desfășura sâmbătă în orașul austriac Leogang, relatează DPA.

Purtători de barbă și mustață din 20 de țări vor concura pentru 18 de titluri de campioni mondiali, iar 17 deținători de titlu vor veni la Leogang pentru a-și apăra trofeele obținute la ediția anterioară, din 2013, de la Leinfelden-Echterdingen, Germania, scrie Agerpres.

În total, 323 de concurenți din Europa, Statele Unite, Canada, Noua Zeelandă, Australia și Emiratele Arabe Unite se vor prezenta în fața unui juriu care va premia cele mai inventive, originale și atractive mustăți și bărbi.

Cele 18 titluri vor fi acordate pentru trei categorii, „mustață”, „barbă parțială” și „barbă plină”. În concursul dedicat mustăților, concurenții se vor întrece la subcategoriile „Natural”, „English”, „Dali”, „Imperial”, „Ungar” și Freestyle, iar în cel al bărbilor, la subcategoriile „Natural”, „Fu Manchu”, „Mușchetar”, „Imperial”, „Imperial sideburns” și „Freestyle” — pentru barbă parțială, și la subcategoriile „Natural”, „Natural with Styled Moustache”, „Verdi”, „Garibaldi” și „Freestyle” — pentru barbă plină.

CITIȚI ȘI...