Marea Britanie critică dur Rusia: Raidurile lor îl ajută pe „măcelarul” Assad

by Genko Genko

Premierul britanic David Cameron s-a alăturat sâmbătă celor care critică raidurile aeriene ale Rusiei în Siria, declarând că rușii înrăutățesc lucrurile și-l ajută pe președintele sirian Bashar al-Assad să rămână la putere, informează Agerpres.

„Este cât se poate de clar că Rusia nu face distincție între ISIL (Statul Islamic) și grupurile legitime ale opoziției siriene și, drept rezultat, îl sprijină de fapt pe măcelarul Al-Assad, îl ajută, și nu face decât să înrăutățească situația. Pe bună dreptate, (rușii) au fost condamnați în întreaga lume arabă pentru ceea ce au făcut și cred că lumea arabă are dreptate în această privință”, a spus Cameron.

Totodată, premierul britanic a apreciat că trebuie să se profite de momentul actual, pentru „a impune un plan atotcuprinzător care să aducă tranziția politică în Siria, deoarece acesta este răspunsul pentru revenirea păcii în regiune”. Ca și în alte ocazii, Cameron a insistat că Bashar al-Assad nu trebuie să joace vreun rol într-o viitoare administrație siriană.

CITIȚI ȘI...