De ce aș ieși la protest dacă aș fi în Moldova?

by Genko Genko

Situația din Moldova este catastrofală! Cu asta sunt de acord chiar și bloggerii, analiștii lui Plahotniuc, Filat, Ghimpu. Numai că slugoii oligarhilor ne îndeamnă să mai răbdăm.

De ce? Cică destabilizăm Moldova dacă nu suntem răbdători. Când au furat miliardul, nu s-a destabiliat nimic? Când și-au numit nepoții, verii, amantele în Parlament, Guvern, instituții mai mari sau mai mici nu era în pericol Moldova? Când au corupt orice se putea corupe, totul era absolut normal?

Bun, dar cât să mai răbdăm? Cine garantează că ei, oligarhii, se vor opri? Nimeni. Sincer, nu cred că se vor liniști. Eu nu cred că se vor cuminți. Abia după ce s-a mișcat strada au ieșit cu interviuri, cu declarații de tâmpit și de speriat proștii. Dar mișcările de stradă i-au deranjat doar oleacă. Plahotniuc se distrează în cluburi, Filat se cătăie la Bruxelles, Ghimpu cu trenul și tot așa… Ei chiar ne cred proști? Ei chiar ne cred tâmpiți?

Se pare că fără o mișcare socială, fără proteste nu se întâmplă nimic în țară. NIMIC!

Dar unde protestăm? Cu Renato și Dodon? Priviți mutrele protestatarilor dodoniști și renați din poza de mai sus. Vă identificați cu ei? Din punctul meu de vedere, deocamdată, singurul protest care poate pune probleme adevărate oligarhilor este cel al Platformei DA. Singurul! Asta mi-o confirmă zi de zi bloggerașii, analiștii, ziariștii oligarhilor. Au pus toate tunurile pe Platforma DA. Dacă aș fi în Moldova mâine, aș merge la protest, dar nu sunt… Păcat! Moldova, trezește-te!

Vitalie Cojocari

CITIȚI ȘI...