Ucraina: Iată câte tancuri și vehicule blindate rusești au trecut granița în ultima săptămână

by Genko Genko

3 tancuri rusești și 7 vehicule militare au fost descoperite pe teritoriul Ucrainei, în ultima săptămână. Despre aceasta a anunțat ministrul apărării al Ucrainei, Mihail Koval, în cadrul unei reuniuni a Radei Supreme, scrie Unian.

„Avem informații despre 10 vehicule militare rusești care au traversat frontiera de stat a Ucrainei și se mai află pe teritoriul ucrainean. Un vehicul a fost capturat și distrus. Totodată, am depistat că vehiculul face parte din a 18-a brigadă a Ceceniei de sud, district militar al Federației Ruse”, a spus Koval.

Citește și: (FOTO) NATO prezintă imagini ce dovedesc că tancurile armatei ruse trec în Ucraina

Potrivit lui, au fost depistate încă 6 astfel de vehicule, activitatea cărora este monitorizată de partea ucraineană. Totodată, „au fost depistate trei tancuri, două fiind distruse săptămâna trecută”, iar alte ”5 TAB-uri se află pe teritoriul Ucrainei”.

Ministrul a menționat că săptămâna trecută s-au luat măsuri de securitate la granița cu Federația Rusă, fiind imposibilă traversarea vehiculelor blindate rusești pe teritoriul Ucrainei, după ce mai multe tancuri rusești și vehicule blindate au trecut frontiera Ucrainei prin punctele distruse de separatiști, în estul țării, lucru negat de Rusia.

Amintim, însă, că Alianța Nord-Atlantică a prezentat sâmbătă imagini captate din satelit ce confirmă suspiciunile că Rusia le-a furnizat tancuri și alte echipamente militare separatiștilor din estul Ucrainei.

CITIȚI ȘI...