Toți politicienii moldoveni sunt niște… comuniști

by Genko Genko

A fi comunist este o ocară. Comunistul declarat este o persoană cu intelect redus. A fi politician comunist înseamnă să fii hoț, să trăiești pe spatele săracilor oropsiți. A fi comunist înseamnă să fii retrograd și anacronic. A fi comunist înseamnă să fii idiot și prost în același timp.

Vladimir Voronin nu ascunde că este comunist. De fapt, se și vede asta la fiecare apariție publică a domniei sale. Comunismul din sine țipă și astupă orice urmă de moralitate sau inteligență. Emisiunile cu domnia sa sunt niște reprezentații de circ cu maimuța.

Domnul Vlad Plahotniuc este comunist. Relațiile sale financiare apropiate cu familia Voronin, dar mai ales modul în care terorizează o țară întreagă de atâția ani l-au transformat într-un fel de Stalin al zilelor noastre. Nu o să zic nimic de comuniștii micuți care orbitează în jurul său: domnii Lupu, Diacov…

Domnul Vlad Filat este un comunist notoriu. Și-a făcut averea într-un mod miraculos, pe vremea altor comuniști. Dacă vreți, domnul Filat este un fel de Hrușciov moldovenesc, mai țăran, încercând să pozeze într-un pațan din popor. Se pare că va termina la fel ca Hrușciov – înlăturat definitiv de la putere și… închis pe undeva.

Domnul Dodon este un comunist care își zice socialist. De fapt, aceeași mâncare de pește. Este condus de la Moscova ca o marionetă fără creier și are aceleași tactici comuniste. De pildă, l-a trădat fără nicio remușcare pe domnul Voronin, comunistul care l-a făcut mare.

Și domnul Ghimpu este comunist, deși nu o să recunoască niciodată asta. Stilul său impulsiv, capacitatea sa redusă de a face politică, dar mai ales încăpățânarea de a nu pleca din PL ca să-l lase pe Dorin să scoată partidul din groapa celor 9 procente, îl face un fel de Troțki.

Toți politicienii noștri sunt niște comuniști. Toți. Și voi vă întrebați de ce o duce Moldova așa de rău? Păi, ați văzut voi vreo țară condusă de comuniști să o ducă bine? Până nu scăpăm de toți, toți, dar de toți comuniștii, nu avem nicio șansă!

Vitalie Cojocari

CITIȚI ȘI...