(VIDEO) Putin nu vrea să i se spună „ţar”: „Important este ceea ce crezi tu despre tine”

by Genko Genko

Preşedintele rus Vladimir Putin nu vrea să fie numit „ţar”. El a făcut această mărturisire într-un interviu pentru postul de televiziune american CBS, ce va fi difuzat duminică, în ajunul întâlnirii sale de luni, la New York, cu preşedintele Barack Obama, relatează AFP.

„După cum ştiţi, unii vă numesc ţar (…) Acest nume vă convine?”, l-a întrebat pe liderul de la Kremlin jurnalistul Charlie Rose de la CBS, conform unui fragment din acest interviu pentru emisiunea „60 Minutes”. „Nu, nu îmi convine”, a răspuns preşedintele Putin, potrivit Agerpres.

„Nu, nu mi se potriveşte. Nu este important cum sunt numit, fie că sunt admiratori, prieteni sau adversari politici. Ceea ce este important este ceea ce crezi tu despre tine, ceea ce trebuie să faci pentru interesul ţării care ţi-a încredinţat postul de şef al statului”, a explicat Vladimir Putin, înaintea vizitei în SUA.

Obama și Putin vor avea o întâlnire bilaterală luni după-amiază în timpul sesiunii de trei zile a Adunării Generale a ONU la New York.

CITIȚI ȘI...