SUA oferă un miliard de dolari ajutor Ucrainei

by Genko Genko

Congresul american a votat joi un ajutor acordat noilor autorități ucrainene, a aprobat un împrumut în valoare de un miliard de dolari pentru guvernul de la Kiev și a impus sancțiuni unor oficiali ucraineni și ruși implicați în anexarea Crimeii de către Moscova, transmite Reuters.

Membrii Congresului au subliniat voința lor de a trimite un mesaj clar președintelui rus, Vladimir Putin.

Președintele Comisiei pentru afaceri externe a Senatului, democratul Robert Menendez, s-a referit la criza ruso-ucraineană ca fiind ‘un moment periculos al istoriei, cu consecințe mondiale’.

Membri ai Senatului și Camerei Reprezentanților urmează să prezinte o versiune unică a inițiativei lor legislative care, până la sfârșitul săptămânii în curs, va fi supusă președintelui Barack Obama pentru promulgare.

Pe lângă împrumutul garantat, Senatul american a aprobat un ajutor în valoare de 150 de milioane de dolari acordat Ucrainei și țărilor vecine.

Camera Reprezentanților și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situația creată după anexarea Crimeii de către Rusia și a făcut cunoscut că în următoarele săptămâni va lua în discuție noi sancțiuni împotriva Moscovei.

CITIȚI ȘI...