Stare de urgenţă în California din cauza incendiilor

by Genko Genko

Starea de urgenţă a fost decretată duminică în nordul Californiei, unde 5.000 de pompieri se luptă cu incendiile extinse care au obligat mii de persoane să-şi abandoneze locuinţele, transmite AFP.

Potrivit unui comunicat emis de biroul guvernatorului Jerry Brown, incendiile declanşate în opt zone, inclusiv în regiunile viticole situate la nord de oraşul San Francisco, au ars până în prezent mii de hectare şi au distrus autostrăzi şi alte elemente de infrastructură, scrie Agerpres.

Pe lângă cele câteva mii de peroane care fost nevoite să fugă din calea incendiilor, alte circa 6.000 sunt în pericol de a fi evacuate.

De asemenea, calitatea aerului la San Francisco s-a deteriorat semnificativ ca urmare a incendiului denumit „Valley Fire”. Şi statele Oregon şi Washington, situate, la fel ca şi California, pe coasta de vest a SUA, sunt afectate de incendii masive.

În cursul acestui weekend patru pompieri au fost transportaţi la spital cu arsuri de gradul doi, în prezent starea lor fiind stabilă.

Septembrie este de obicei luna cu cele mai frecvente incendii în California, întrucât este perioada din an când temperaturile sunt acolo cele mai ridicate.

CITIȚI ȘI...