Rusia ripostează: A interzis zborurile companiilor ucrainene în spațiul său aerian

by Genko Genko

Rusia ripostează și închide spaţiul aerian pentru companiile aeriene din Ucraina începând cu 25 octombire curent.

Decizia Rusiei vine la câteva zile după ce mai multe companii aeriene rusești, precum și societatea rusă specializată în securitate cibernetică Kaspersky au fost interzise în Ucraina, măsurile autorităților de la Kiev făcând parte din sancțiunile ucrainene adoptate împotriva Rusiei.

Premierul de la Moscova Dmitrii Medvedev a semnat un decret care prevede interzicerea zborurilor companiilor ucrainene în spațiul aerian rus, începând cu 25 octombire curent.

Ministerul rus al Transporturilor, la rândul său, a dat un ordin Agenţiei Federale pentru transportul aerian să informeze toate companiile ucrainene în acest sens.

Amintim că, săptămâna trecută, Ucraina a interzis zborurile rusești în spațiul său aerian. Ministerul ucrainean al Infrastructurii a indicat că decizia va intra în vigoare la 25 octombrie.

Mai multe curse aeriene Moscova-Chișinău vor fi afectate ca urmare a unor noi sancțiuni impuse de către Ucraina Rusiei și care vizează și interzicerea survolării spațiului aerian ucrainean de către avioanele care aparțin unor companii rusești.

Decizia privind interzicerea companiilor ruse în Ucraina a fost calificată de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, drept un „act de nebunie”, iar ministrul rus al transporturilor Maksim Sokolov a avertizat că Moscova va adopta măsuri de răspuns corespunzătoare în cazul în care măsura anunțată de Kiev va fi pusă în aplicare.

CITIȚI ȘI...