Reprezentantul permanent al Rusiei în UE: „Rusia va aștepta până UE va înțelege că avem nevoie una de alta”

by Genko Genko

Vectorul politic al Uniunii Europene, îndreptat spre confruntare și sancțiuni împotriva Rusiei nu și-a atins toate scopurile. Declarația aparține lui Vladimir Cijov, reprezentant permanent al Federației Ruse la Uniunea Europeană.

„Din păcate, colaborarea noastră benefică cu UE pe parcursul a mai mult de un sfert de veac a avut de suferit mult în ultimii ani. Miza mioapă a UE pe sancțiuni și confruntare nu și-a atins scopurile și acest lucru este evident”, a spus Cijov în cadrul alocuțiunii sale de la summit-ul „UE – Uniunea Euro-Asiată – China”, citat de Ria Novosti.

Potrivit lui Cijov, politica „eronată” a UE nu a adus nici pacea pentru Ucraina, ci dimpotrivă, „motivează autoritățile de la Kiev să tărăgăneze îndeplinirea acordurilor de la Minsk”. „Acest comportament al UE divizează statele vecine și le împiedică în dezvoltarea lor armonioasă cu vecinii din Occident și Orient”, a opinat diplomatul.

El a atenționat că prin eforturile unor state din UE, precum și ale Statelor Unite s-a încetățenit „mitul despre amenințarea rusească” care este folosit în interiorul și exteriorul UE de anumite forțe, care se erijează în rol de salvatori, pentru a-i potoli pe euro-sceptici și a distrage atenția de la adevăratele probleme contradictorii din interiorul comunității europene.

Cijov a opinat că această situație este folosită de anumiți jucători politici, care urmăresc interese personale, în special militar-industriale și energetice.

„Rusia va aștepta până UE va înțelege, că, din mai multe motive – istorice, culturale, economice – noi, Rusia și Europa, avem nevoie una de alta. Rusia este interesată de o Uniune Europeană puternică, capabilă să ea hotărâri principiale și responsabile neinfluențate”, a concluzionat Cijov.

CITIȚI ȘI...