Reacția lui Trump după atentatul de la Berlin

by Genko Genko

Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a denunțat luni „teroriștii islamiști” care agresează „continuu creștinii”, după atacul cu un camion contra unui târg de Crăciun la Berlin care a făcut cel puțin 9 morți, transmite AFP.

„Civili nevinovați au fost uciși pe străzi în timp ce se pregăteau să serbeze Crăciunul. Statul Islamic și alți teroriști islamiști atacă în mod continuu creștinii în sânul comunităților lor și lăcașuri de cult”, a afirmat viitorul președinte, explicând că această strategie face „parte din jihadul lor mondial”.

„Acești teroriști, la fel ca și rețelele lor regionale și mondiale, trebuie să fie eradicate de pe fața Pământului, o misiune pe care urmează să o ducem la bun sfârșit împreună cu toți partenerii noștri iubitori de libertate”, a adăugat Trump, în comunicatul său, calificând faptele petrecute în capitala Germaniei drept un „atentat terorist terifiant”.

12 persoane au fost ucise luni seara și circa 50 rănite după ce un vehicul greu a intrat într-un târg de Crăciun la Berlin, potrivit unui bilanț provizoriu al autorităților germane, care se gândesc de asemenea la pista probabilă a unui atentat.

CITIȚI ȘI...