Poliţia din Berlin anunţă că atacul din piaţa de Crăciun a fost comis în mod intenţionat; Șoferul era imigrant

by Genko Genko

Atacul, în care un camion a intrat în mulţime într-o piaţă de Crăciun din capitala germană, a fost comis în mod intenţionat, afirmă poliţia într-un mesaj postat pe Twitter.

Forţele de ordine adaugă că este vorba despre un presupus atac terorist.

Anterior, ministrul german de Interne Thomas de Maiziere declara anterior că nu este pregătit să spună că incidentul este un ”atac”, însă a adăugat că există numeroase motive care arată că ar fi vorba despre un gest intenţionat.

„Nu vreau să folosesc cuvântul «atac» încă, pentru moment, deşi multe indică acest lucru”, a declarat el pentru postul ARD.

„Există un efect psihologic în întreaga ţară al alegerii cuvintelor aici, iar noi vrem să fim foarte, foarte prudenţi şi să operăm aproape de rezultatele reale ale anchetei, nu cu speculaţii”, a subliniat ministrul german.

Ministrul german de Interne Thomas de Maizière a anunţat în noaptea de luni spre marţi că „multe motive” sugerează că este vorba despre un atentat. Ancheta a fost încredinţată parchetului federal, competent în cazuri de terorism.

De asemenea, ministrul a spus că are „multe motive” să creadă că suspectul reţinut la puţin timp după fapte este şoferul camionului înmatriculat în Polonia, autorul cursei mortale într-una dintre cele mai frecventate pieţe de Crăciun din capitala germană, către ora locală 20.00.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate citate de DPA, bărbatul ar putea să fie pakistanez sau afgan.

Cel puţin 12 persoane au fost ucise, iar alte 48 au fost rănite luni seara, după ce un camion a intrat în mulţime într-o piaţă de Crăciun, în centrul Berlinului.

CITIȚI ȘI...