Poroşenko vrea să pună capăt confruntărilor din estul Ucrainei „săptămâna aceasta”

by Genko Genko

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat că vrea să pună capăt în această spătămână confruntărilor din estul Ucrainei, o zonă devastată de o insurecţie armată prorusă, a anunţat preşedinţia ucraineană duminică, la finalul primelor negocieri cu ambasadorul Rusiei la Kiev.

„Trebuie să punem capăt tirurilor săptămâna aceasta”, a declarat Poroşenko, citat înntr-un comunicat, la finalul unei întâlniri, la Kiev, cu ambasadorul rus în Ucraina Mihail Zurabov, ambasadorul Ucrainei în Germania Pavlo Klimkin şi o reprezentantă OSCE, Heidi Tagliavini.

Preşedintele ucrainean, care a preluat în mod oficial funcţia sâmbătă, a anunţat că aceste negocieri tripartite vor continua zilnic, cu scopul de crea un plan de pacificare a estului ţării sale.

„Fiecare zi în care mor oameni, fiecare zi în care Ucraina plăteşte un preţ atât de mare este un preţ inacceptabil”, a subliniat Poroşenko, citat în comunicatul emis de preşedinţie.

„De aceea, trebuie ca mai întâi să restabilim funcţionarea frontierei Ucrainei, pentru a garanta securitatea tuturor cetăţenilor Ucrainei care trăiesc în Donbas, indiferent de simpatiile lor politice”, a adăugat el.

CITIȚI ȘI...