Pellegrini: City nu mai e în lupta pentru titlu din cauza lui Guardiola

by Genko Genko

Chilianul Manuel Pellegrini, antrenorul lui Manchester City, consideră că anunţul prematur al înlocuirii sale cu spaniolul Pep Guardiola începând din sezonul viitor a avut un efect negativ asupra echipei engleze de fotbal şi i-a afectat şansele de a lupta pentru titlul de campioană în Premier League.

Conducerea clubului din Manchester s-a grăbit să anunţe încă de la 1 februarie sosirea lui Guardiola la conducerea tehnică a lui City, începând din vară, iar elevii lui Pellegrini au suferit în acea perioadă două înfrângeri consecutive, cu Leicester City (1-3) şi Tottenham Hotspur (1-2), care i-au îndepărtat de primele locuri ale clasamentului.

„Din diverse motive, am pierdut două meciuri importante în luna februarie. Din punctul meu de vedere, aceste două partide sunt cele care ne-au împiedicat să fim implicaţi acum în lupta pentru titlu”, a declarat tehnicianul chilian pentru postul de televiziune Sky Sports.

„La începutul lunii februarie s-a anunţat schimbarea antrenorului şi faptul că eu nu voi mai continua în sezonul viitor. S-au întâmplat multe lucruri care i-au afectat pe fotbalişti. Am suferit două înfrângeri pe teren propriu. Acum suntem mai stabili şi sunt bucuros de modul în care am evoluat în ultimele meciuri”, a adăugat Pellegrini.

Manchester City a reuşit să se califice în semifinalele Ligii Campionilor, unde o va avea ca adversară pe Real Madrid (26 aprilie şi 4 mai), iar sâmbătă a învins-o fără drept de apel pe Chelsea (0-2), într-o partidă din Premier League disputată la Londra, urcând pe poziţia a treia în clasament, după Leicester City şi Tottenham.

CITIȚI ȘI...