PSRM pregătește o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip

by Genko Genko

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va iniția, până la sfârșitul lunii mai, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip, a anunțat liderul socialiștilor Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă de la Strasbourg.

Dodon insistă pe dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate, iar pentru aceasta PSRM pregătește o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip.

„Pentru ca pe 30 octombrie să aibă loc și alegeri parlamentare anticipate, trebuie să asigurăm dizolvarea Parlamentului nu mai târziu de sfârșitul lunii august. Cea mai rapidă cale constituțională de dizolvare a Parlamentului este demisia Guvernului, până la sfârșitul lunii mai. PSRM va iniția, până la sfârșitul lunii mai, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip”, a spus Dodon la Strasbourg.

Liderul socialiștilor spune că acest lucru depinde însă și de partenerii de dezvoltare a Republicii Moldova și atenționează că în cazul în care aceștia vor susține în continuare „oligarhii de la guvernare” vor exista „explozii sociale”.

„Alegerile parlamentare trebuie să fie organizate concomitent cu alegerile prezidențiale, pe 30 octombrie. Acest lucru depinde foarte mult de poziția partenerilor de dezvoltare. Dacă vor tolera în continuare și se vor lăsa șantajați de oligarhii de la guvernare, care sperie cu factorul rusesc, și dacă îi vor susține în continuare, ca și în ultimii 7 ani, încrederea în partenerii europeni de dezvoltare va fi în scădere și există pericol real de explozii sociale în Republica Moldova”, a mai spus Dodon.

Amintim că Guvernul Filip a primit vot de încredere din partea Parlamentului pe 20 ianuarie 2016, pe fondul protestelor.

CITIȚI ȘI...