Multe dintre camerele de supraveghere în noaptea asasinării lui Nemțov erau dezactivate

by Genko Genko

Noi detalii despre asasinatul lui Boris Nemțov. Deși zona unde se află Kremlinul este împânzită de camere de supraveghere, o bună parte dintre acestea erau dezactivate pentru reparații vineri seara când a fost ucis Nemțov, unul dintre liderii opoziției ruse, potrivit Kommersant.

Cele mai multe înregistrări care au ajuns pe masa anchetatorilor sunt neclare. Momentul crimei a fost totuși filmat, deși de la distanță, de o cameră de supraveghere a televiziunii TVC, ale cărei înregistrări, în special privind condițiile meteorologice, sunt utilizate la știri.

Martoră la asasinat, prietena politicianului rus, Anna Durițkaia, un fotomodel ucrainean de 23 de ani, care se afla alături de el, a fost într-atât de șocată de cele întâmplate, încât nu a reținut nici măcar marca mașinii.

Potrivit Kommersant, au fost date în căutare o serie de autoturisme Ford, Kia Rio și VAZ-2110 de culoare albă. Toate aceste mașini au fost descoperite de poliție, dar s-a dovedit că proprietarii lor nu au nicio legătură cu cele întâmplate.

CITIȚI ȘI...