Messi va deveni cel mai bine plătit fotbalist din lume; Va primi un salariu uriaș

by Genko Genko

FC Barcelona va face un „efort” pentru a-l păstra pe starul său argentinian Lionel Messi, a declarat preşedintele clubului catalan, Josep Maria Bartomeu, lăsând să se înţeleagă că jucătorul, cvintuplu câştigător al Balonului de Aur, ar putea deveni fotbalistul cel mai bine plătit din lume.

„Leo Messi este cel mai bun jucător din istoria fotbalului şi ne dorim să rămână alături de noi. Vom face un efort în acest sens”, a asigurat conducătorul grupării „blaugrana” în cursul unei conferinţe de presă.

„Va exista o negociere, însă chiar dacă nu vreau să vorbesc de cifre, este cel mai bun jucător din lume şi e logic să fie aşa din toate punctele de vedere”, a adăugat Bartomeu. AS a scris în urmă cu câteva zile că Messi va avea un salariu net de 35 de milioane de euro pe an.

După prelungirea contractelor brazilianului Neymar şi uruguayanului Luis Suarez, ambele până în 2021, Barca vrea să se asigure că îl va putea păstra şi pe Messi, al treilea element al prolificului său trio de atacanţi, dincolo de anul 2018, când expiră actualul contract al argentinianului.

Chiar dacă Bartomeu a subliniat că Barcelona este pentru Messi „cel mai bun loc în care poate fi”, starul sud-american ar putea fi tentat de o plecare într-un alt campionat, după problemele pe care le-a avut în 2016 cu fiscul spaniol. În luna iulie, jucătorul şi tatăl său au fost condamnaţi la 21 de luni de închisoare şi o amendă de 3,7 milioane euro pentru o fraudă de 3,16 milioane euro. Pedeapsa a fost mai mică de doi ani, astfel că cei doi nu au fost încarceraţi, lucru care se va putea întâmpla însă în cazul unei recidive.

Bartomeu „nu crede” însă că aceste probleme cu fiscul vor „influenţa” decizia lui Messi de prelungire a contractului. „Pentru că Leo ştie, eu ştiu şi noi ştim cu toţii că nu a făcut nimic rău”, a adăugat conducătorul clubului catalan.

Acesta a dezvăluit că îşi doreşte ca argentinianul în vârstă de 29 ani, sosit la Barca pe când avea doar 13 ani, să îşi încheie cariera pe Camp Nou.

„Ar fi o istorie de povestit generaţiilor următoare. L-am avut pe cel mai bun fotbalist din lume, care a jucat toată viaţa sa aici”, a mai spus preşedintele lui FC Barcelona.

CITIȚI ȘI...