(FOTO) Oraşul de sub deşert: Construcţia unicat ce se ridică într-unul dintre cele mai bogate locuri de pe Pământ

by Genko Genko

Este unul dintre cele mai bogate oraşe de pe pământ, ce tronează în vârful celui mai pitoresc deşert, însă în ceea ce priveşte arhitectura şi spaţiile publice preferă stilul european prea mult, suferind parcă de un complex de inferioritate, scrie CNN. Însă lucrurile par să se schimbe în Abu Dhabi.

Citeşte şi: (FOTO) Un oraș plutitor futuristic ar putea deveni realitate în China

„Unele dintre parcurile care există aici s-au bazat prea mult pe nota romantică europeană. Este ca şi cum cineva a mers la Paris şi a spus: Acesta este un parc frumos. Şi l-a proiectat imediat în deşert „, spune arhitectul britanic Thomas Heatherwick.
4
În Abu Dhabi, s-a întipărit prea mult mentalitatea de a construi pentru a acoperi deşertul, în loc să-i celebreze şi exploreze unicitatea, spune Heatherwick, care acum speră să readucă mândria capitalei EAU. Iar principală lui „arma” este parcul de sub deşert care să îmbine fix atuurile acestui oraş.
12
La exterior, parcul Al Fayah, de 125.000 de mp, va semăna cu o movilă mare de pământ uscat. Locuitorii se vor putea aduna la picnic sau se vor putea distra la un concert în aer liber.

Citeşte şi: (VIDEO) Top orașe preferate ca destinație turistică: Tokyo, pe primul loc, Moscova, pe ultimul

Sub cupola (care este de fapt un mozaic de copertine susţinute de mai multe coloane) îşi vor face loc grădini luxuriante, cursuri de apă şi piscine, cafenele şi o bibliotecă publică.
2
Heatherwick spune: „Spre deosebire de Londra, unde poţi să ieşi la o plimbare pe stradă oricând vrei, clima extremă din Abu Dhabi îţi limitează opţiunile. Acest tip de socializare tinde să se întâmple în principal în mall-uri, de aceea un parc sub deşert este o idee excelentă”.
Citeşte şi: (FOTO) Cum arată oraşul-fantomă îngheţat în timp

CITIȚI ȘI...