(FOTO) Ce cadou îi pregătește Japonia lui Vladimir Putin

by Genko Genko

Tokyo intenționează să-i ofere președintelui rus Vladimir Putin un câine din rasa Akita Inu, ca dovadă a prieteniei dintre cele două țări, cu prilejul vizitei pe care liderul de la Kremlin o va efectua în Japonia, în zilele de 15 și 16 decembrie, a anunțat sâmbătă purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshihide Suga, citat de agenția niponă Kyodo.

„Discutăm ideea (cu Moscova), dar încă nu am primit un răspuns pozitiv”, a spus Yoshihide Suga în timpul unei întrevederi la Tokyo cu persoane care militează pentru protejarea rasei de câini Akita.

În iulie 2012, administrația prefecturii Akita i-a făcut cadou lui Putin, cunoscut ca un mare iubitor de câini, un exemplar din rasa Akita pentru a-și exprima astfel recunoștința pentru sprijinul acordat de Rusia zonelor cel mai grav lovite de cutremurul din martie 2011 și tsunamiul devastator care i-a urmat.

Puiul, o femelă din rasa Akita Inu, a fost botezat Yume, care în japoneză înseamnă „vis”, și a fost prezent la summitul din 2014 de la Soci, sudul Rusiei, dintre premierul nipon Shinzo Abe și Putin.

article-2554862-1B4B153300000578-660_634x522

„Sperăm că un câine din rasa Akita va contribui la crearea unei punți între Japonia și Rusia în spiritul prieteniei, atunci când domnul Putin va vizita Japonia”, a declarat Takashi Endo, care conduce asociația pentru protejarea câinilor Akita.

CITIȚI ȘI...