Azerbaidjan: Forțele de ordine au ucis un kamikaze pregătit să comită un atac într-un centru comercial din Baku

by Genko Genko

Un individ aflat pe punctul să comită un atac terorist în cel mai mare centru comercial din Baku a fost ucis sâmbătă de forțele de ordine azere, au anunțat autoritățile locale, citate de AFP.

Bărbatul, identificat de poliție drept Jami Emin, în vârstă de 38 de ani, a fost ucis în afara centrului comercial Bima din Baku în timp ce încerca să detoneze o centură explozivă în momentul în care polițiștii voiau să-l aresteze, a anunțat într-un comunicat Agenția de securitate națională. „Serviciile de securitate au primit informații cu privire la faptul că bărbatul era pe cale să organizeze acte teroriste în Azerbaidjan”, a adăugat sursa citată.

Jami Emin era deja cunoscut serviciilor de securitate. El ispășise o pedeapsă de nouă ani de închisoare, după ce fusese găsit vinovat de „participare la un complot terorist în 2007”. În 2007, serviciile de securitate din această țară din Caucazul de sud anunțaseră arestarea a 20 de persoane care aparțineau unei grupări armate afiliate Al Qaida, printre care și pe Jami Emin. Gruparea pregătea atentate împotriva ambasadelor SUA și a Marii Britanii.

CITIȚI ȘI...