Decizie finală în ”Dosarul Transferurilor”: Mai mulți oficiali din fotbalul românesc, condamnați la ani grei de pușcărie

by Genko Genko

Justiția română își spune cuvântul din nou. În urmă cu câteva minute, mai mulți foști sau actuali oficiali din fotbalul românesc au fost condamnați la ani grei de închisoare cu executare.

Astfel, fostul impresar Ioan Becali a primit 6 ani și 4 luni cu executare. Fratele acestuia, Victor Becali, actual impresar, s-a ales și el cu 4 ani și 8 luni.

Managerul general al echipei Steaua București, Mihai Stoica, a încasat 3 ani și 6 luni cu executare.

Fostul oficial al lui Dinamo București, Cristi Borcea, va sta după gratii în următorii 6 ani și 4 luni, iar ex-patronul de la Rapid București, George Copos – 3 ani și 8 luni.

Președintele Gloriei Bistrița, Jean Pădureanu, a fost și el condamnat la 3 ani și jumătate.

Gică Popescu, candidat la președinția Federației Române de Fotbal, a fost condamnat la 3 ani și o lună deci iese din cursă. Popescu era cotat cu mari șanse de a ajunge șeful forului românesc de fotbal.

”Dosarul Transferurilor” a apărut în urma unor investigații jurnalistice, realizate de ”Gazeta Sporturilor”, în care au fost dezvăluite mai multe nereguli în perfectarea transferurilor fotbaliștilor români peste hotare. Astfel, în acte erau trecute sume mult mai mici decât cele reale, pentru a plăti impozite mai mici statului român. Aceste ilegalități era făcute, în complicitate, de către frații Becali (impresari) și mai mulți conducători de cluburi.

Dosarul a fost deschis încă în 2006, dar a suferit mai multe amânări.

Deciziile sunt cu executare, deci toți ar urma să fie încarcerați pe parcursul zilei de astăzi.

CITIȚI ȘI...